perjantai 4. maaliskuuta 2011

Musiikki voimavarana.

Olen ollut pienestä asti ahkera musiikin kuuntelija ja tunnustan olleeni joskus hieman mustavalkoinen ja fundamentalistinen musiikin suhteen. Monesti vannottaan henkeen ja vereen yhden genren / bändin nimeen, joka on sitten se ainoa ja oikea. En nyt siis sano, että tietyn genren fanittamisessa olisi jotain väärää, mutta yleensä ääripää fanitukseen kuuluu asenne ettei muulle musiikille anneta edes mahdollisuutta tai jos annetaan sitä kuunnellaan suodattimet päällä, ennakkoluulojen läpi.

Suosittelen, että jos huomaat lokeroituneesi tiettyyn genreen niin ota välillä hieman etäisyyttä. Kuuntele avoimin mielin vaikka juurikin sitä musiikkia mistä vähiten pidät ja koita löytää siitä hyviä puolia. Yhden genren sisällekkin mahtuu monenlaista tyyliä ja artistia eli valinnanvaraa on. Ei kannata tehdä sitä virhettä, että parin biisin perusteella tuomitsee koko genren. Itse tuskin olisin ikinä kuunnellut tiettyjä artisteja jos olisin tehnyt johtopäätökseni koko genrestä sen perusteella esim. mitä radiosta soi.

Mainitsen tästä siksi, että valittettavan usein vain jäämme tiedostamatta toistamaan vanhoja toimintamalleja ja tällöin voi jäädä paljosta paitsi, tässä tapauksessa musiikista ja kaikesta siihen liittyvästä.
Sama kun söisit pelkkää mustikkaa, koska olet todennut, että se toimii sulla ja kaveritkin hehkuttaa sitä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö muut marjat voisi yhtä hyvin toimia, vaikka alkuun saattavatkin maistua kirpeältä. Tämä saattoi olla ehkä hieman kaukaa haettua, mutta vertauskuva sopinee blogin teemaan. ;)





Music makes me feel good...

Musiikkia voi ja kannattaa tai jopa suorastaan pitää käyttää yleiseen fiilistelyyn, urheilusuoritusten / inspiraation / mielialan boostaukseen, rentoutumiseen, tanssimiseen, laulamiseen, naisten sydänten sulattamiseen jne. ;)

Musiikki vaikuttaa mielettömän paljon mielentilaan ja tunteisiin. Onkin hyvä tiedostaa millainen vaikutus kuuntelemallasi musiikilla on mielentilaasi.Tiedät varmasti kuinka hyvät vibat jostain biisistä voi parhaimmillaan tulla. Tietty biisi saattaa joskus pelastaa jopa koko päivän. Aamusta laitat ns. hyvänmielen biisin soimaan ja sen jälkeen olet yhtä aurinkoa koko loppupäivän. Jos olet ihastunut, joku kunnon herkistelybiisi saattaa nostaa rakkausfiilikset potenssiin2. Salilla väännät hiessä penaa ja voimat meinaavat loppua, kunnes kuulokkeista tärähtää eetteriin klassinen Rocky leffan soundtrack ja samantien rauta taipuu mutkalle.

Musiikki tutkitusti mm. vähentää väsymyksen tunnetta harjoitellessa.
Kunhan se on vain oikeanlaista, hitaampia biisejä ei siis kannata ehkä kuunnella jos haluat boostausta suorituskykyyn. Napit kannattaa laittaa korville jo ennen suoritusta, vaikka alkulämmittelyjen aikana, niin on jo paremmat lähtökohdat harjoitukseen. Saat valmiiksi asetettua itsesi siihen stateen - oikeaan mielentilaan – kohta lähtee niin, että oksat ja pulkannarut pois! Myös mielikuvaharjoitteluun kannattaa tutustua, silläkin saadaan positiivisia vaikutuksia tuloksiin, mutta siitä ehkä sitten joskus myöhemmin lisää.

Tämän vuoden alussa Nature Neuroscience julkaisi myös tutkimuksen, jossa todettiin, että musiikki voi aiheuttaa aivoissa samanlaisen dopamiiniryöpsähdyksen kuin seksi tai huumeet! Myöskin mielimusiikki voi nopeuttaa aivoinfarktista toipumista. Musiikki tekee ihmeitä aivoille! :)



Vaikka musiikkia olen luukuttanut paljon niin tanssiminen ja laulaminen on ollut sitä epämukavuusaluetta. Huomasin kuitenkin mieleni asettavan rajoja ja ne rikottuani jouduinkin toteamaan, että tanssimisesta ja laulamisesta tulee huikeat fiilikset. Suosittelen karskiempiakin äijiä kokeileen! Myös muunkin kuin winampin soittaminen voisi olla kokeilemisen arvoista.

Jos et uskalla mennä lähipubin karaokeiltaan niin laula aluksi yksin kotona tai vaikka autossa. Jos et kehtaa mennä klubille jammailemaan niin pidä yksityiset tanssibileet:




Kyseisellä kaverilla on sen verta huikea elämänasenne ja sanoma, että suosittelen jo pelkästään sen takia tarkastamaan kyseisen videon!


Ja tässä vielä pätkä Madventuresista niille, joiden mielestä kovat jäbät ei tanssi:


”Hey all u alphamales out there, if u think tough guys don’t dance – take a lookout of this..” ;)

Kuuntele – tanssi – laula – soita - KÄYTÄ MUSIIKKIA!

Kokeile eri juttuja ja löydä ne mistä sulle tulee ne parhaat fiilikset!

Kuten Rantala videolla toteaa,

Free your mind and your ass will follow!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti