lauantai 18. kesäkuuta 2011

Eroon siitepölyallergiasta.

Kärsin n. 15 kesän ajan siitepölyallergiasta, heinänuhasta. Vuosi sitten oli ensimmäinen kesä, kun ei tarvinnut ottaa yhtäkään allergialääkettä. Tällä "ihmeaineella" pääsin eroon kiusallisesta allergiastani. Jos kärsit turhaan siitepölyallergiasta niin suosittelen kokeilemaan..

Mehiläisen siitepöly!


* Mehiläisten keräämä siitepöly on on yksi planeettamme monipuolisimmista ja ravinnetiheimmistä ruuista.

* Siitepöly sisältää mm. runsaasti B-ryhmän vitamiineja, A-, C-, D-, ja E-vitamiineja, koentsyymejä, kasvisteroleja, bioflavonoideja, 31 eri rasvahappoa, DNA:ta, RNA:ta sekä yli 60 eri mineraalia. Lisäksi se sisältää karotenoideista mm. beetakaro-yhdistettä.

* Siitepölyn vaikutus perustuu vahvasti energisöivään sekä aivotoimintaamme parantavaan kykyyn. Se sisältää mm. 15-20% luonnollista lesitiiniä, joka on huikea ravinne aivotoiminnan kannalta.

* Siitepöly on myös ns. afrodiasiakki eli seksuaalista halukkuutta lisäävä ruoka, joka saattaakin parantaa eturauhasen- ja sukupuolielinten toimintaa. Siitepölyssä on myös mainio aminohappokoostumus ja proteiinipitoisuus.

* Vuonna 1972 Olympialaisissa Suomen yleisurheilumaajoukkueesta lähes kaikki käyttivät siitepölyä, koska sen todettiin parantanvan suorituskykyä ilman haittavaikutuksia.

* Pisimpään Venäjällä eläineitä ihmisiä tutkittaessa oli yksi yhteinen tekijä: siitepölyn ja hunajan nauttiminen. Iso osa pitkään eläneistä ihmisistä olikin mehiläisenhoitajia. 

* Siitepölyä kerätään mehiläispesän sulle asetettavan suodattimen avulla, jonka läpi pesään pyrkivien mehiläisten jaloista siitepöly tippuu talteen pesän ulkopuolelle. Suodatin kerää 10-50% siitepölystä, jättäen riittävän määrän ruokaa myös mehiläisten omaan käyttöön.

* Laadukas siitepöly on luomulaatuista, raakaa (pastöroimatonta). Suosi lokaaleja, lähialueen siitepölyjä, koska ne toimivat yleensä parhaiten. Itselläni toimii hyvin myös Cocovin Mehiläisen siitepöly, joka on Espanjasta. Suosi vain pakastekuivattuja siitepölyjä.

* Ei-luomun, kuumennetun siitepölyn (sekä hunajan) keränneitä mehiläisiä ruokitaan valkaistulla sokerilla, joka on kaikkea muuta kuin luonnollista ravintoa eikä mehiläisille jätetä niiden itselleen valmistamaa hunajaa ravinnoksi. Tämän lisäksi mehiläisten liikkumisalueen kasveille, kukille ruiskutetaan usein kemikaaleja.

* Käytössä voi alkuun lähteä liikkeelle pienemmillä annostuksilla, 1 rkl/pvä (yli 5v. lapset - aikuiset). Annostusta voi lisätä hiljalleen. Itse olen nauttinut runsaampiakin annostuksia ilman minkäänlaisia negatiivisia vaikutuksia - päinvastoin. Siitepölyä voi liottaa n. 12h, jolloin sen sisältämät ravinteet imeytyvät entistä tehokkaammmin.

* Allergiaoireiden hoidon kannalta käyttö olisi hyvä aloittaa jo edellisenä syksynä lisäillen annostusta hiljalleen. 

* Siitepölyä voi syödä sellaisenaan tai sitä voi lisätä pirtelöihin, jogurtteihin, puuroihin jne.

* Joillekkin ihmisille siitepöly voi aiheuttaa voimakkaita allergisia reaktioita jo pieninä määrinä, mutta se on melko harvinaista. Yli 40 tieteellistä tutkimusta toteaa siitepölyn olevan turvallista käyttää.

* Siitepöly nostattaa verenpainetta, joten se sopii alhaisesta, mutta ei korkeasta verenpaineesta kärsiville.

* Säilytys huoneenlämmössä tai kylmässä. Pidemmän ajan säilytykset pakkasessa. Jääkaapissa se säilyy heikommin, varsinkin jos sitä käytetään huoneenlämmössä.

* Ajatuksena: yhden teelusikallisen tuottamiseen siitepölyä vaaditaan työläismuurahainen, joka työskentelee kahdeksan tuntia päivässä kuukauden ajan!




Muutama muu kokeilemisen arvoinen juttu..

* Apipollen Immuno
* Maharishi Allertab
* Alleriina
* Jotkut ovat kehuneet chilin toimivan hyvin allergiaoireisiin
* Nenäkannulla huuhtelu
* Suoliston kunnnon optimointi (probiootit, entsyymit)
* Kehon tulehdustilojen minimointi (mm. c-vitamiini, omega3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti