tiistai 23. elokuuta 2011

Tampereen luomukaupat.


RUNSAUDENSARVI
Kauppakatu 4
Avoinna: arkisin 10-18, la 10-16
www.runsaudensarvi.net 

Runsaudensarvi on ehdottomasti yksi kaupungin parhaista kaupoista. Täältä löytyy mm. luomuna pesuaineita, kosmetiikkaa, vauvojen ruokaa, vegaanisia tuotteita, irtopähkinöitä ja siemeniä, kahvia, teetä, suklaata, superfoodeja ja muita herkkuja. Runsaudensarvessa tekee monesti sellaisia löytöjä mitä muualta ei löydy!

RUOHONJUURI
Hatanpään valtatie 4
Avoinna: arkisin 10-19, la 10-17
www.ruohonjuuri.fi

Paikka, joka ei hirveästi esittelyjä kaipaa. Ekokauppa Ruohonjuuri on Suomen tunnetuin eko/luomukauppaketju. Myymälöitä löytyy myös Helsingistä ja Turusta. Ruohonjuuresta löytyy kattava valikoima eri luomutuotteita, kuten kahvit, teet, erilaiset makeuttajat, pavut, siemenet, öljyt, superfoodeja, tuoretuotteita, ihonhoitotuotteita, pesuaineita jne.






LÄHIRUOKAPUOTI LEMPI
Aaltosenkatu 27-29
Avoinna: arkisin 10-18, la 10-15
www.lähiruokapuoti.fi/

 
Lähiruokapuoti Lempi on viihtyisä oikean ruoan kauppa. Lempi myy lähi- ja luomuruokaa. Täältä löytyy mm. eri tuoretuotteita, viljatuotteita, liha- ja maitotuotteita jne.

LUOMUANI
Hämeenkatu 16 - Kauppahalli
Avoinna: arkisin 8-18, la 8-15

Luomuani on loistava paikka etenkin tuoreiden luomuvihannesten, juuresten ja hedelmien ostoon! Tarjonta vaihtelee kausittain ja saatavuuden mukaan. Löytyy myös mm. mausteita, öljyjä, hunajaa, kahvia, teetä jne.
JUUSTOSOPPI
Hämeenkatu 19 - Kauppahalli
Avoinna: arkisin 8-18, la 8-15
www.juustosoppi.fi 

Täältä kannattaa hakea huikeat pastöroimattomat raakajuustot! Myös raakamaitoa myynnissä.


MAITOKAUPPA ARMAS 
Tuomiokirkonkatu 17
Avoinna: arkisin 10-19, la 10-15

Armaksesta löytyy laadukkaita maitotuotteita; raakamaitoa ja juustoja.


AHLMANIN TILAPUOTI
Hallilantie 24
Avoinna: tilapuoti arkisin 10-19, la 9-13
maitobaari avoinna arkisin 17:30-18:15, la 8:30-9:15
www.ahlman.fi/tilapuoti

Ahlmanin tilapuoti myy lähiruokaa. Täältä kannattaa hakea etenkin maitotuotteita. Ahlmanin tilalla "maitobaari" on auki ma-pe 17:30-18:15 ja la 8:30-9:15. Oma astia mukaan maitoa noutaessa.


PUNNITSE & SÄÄSTÄ
3 myymälää:
Kuninkaankatu 22-24
Tullikatu 6 - Kauppakeskus Tullintori
Insinöörinkatu 24 - Kauppakeskus Duo
Avoinna: Arkisin 10-19, la 10-18
www.punnitse.fi

P&S myy luomu-, kasvis- ja erikoisruokavaliotuotteita, mm. siemeniä, pähkinöitä, kuivahedelmiä, erikoiskahveja, teetä, suklaata ym.

3 kommenttia:

  1. MAHTAVA BLOGI, VAU!

    Luin kerralla läpi! Diggasin erityisesti musiikki-postauksesta. Itselläni on erittäin vahva punkki- ja goottirock-tausta. Afrikassa asuessani kuitenkin annoin mahdollisuuden reggaetonille ja dancehallille. On tullut paljon uutta tanssittavaa :) Unohtamatta tietenkään juuria. Että onhan se keho välillä mustelmilla punkkikeikoilla pogoamisestakin :D

    Hyvää listaa Tampereesta. Paljon tutustumisenarvoista. Etenkin hyviä vinkkejä nyt kun työt vievät toisinaan Tampereelle. Smoothie Studio on testattava. Runsaudensarvessa on ihanii kahvijätskejä :P

    Ehkä itse voisin koota blogiini hyviä Turku-paikkoja. Ihan lemppari on adventistikirkon Kasvis :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva jos tykkäät!

    Eri musiikkigenreille kannattaa todellakin antaa mahdollisuus. Joka genrestä voi löytää jotain.

    Tampereella alkaa oleen aika kova meininki noiden kauppojen ja kahviloiden osalta. :)

    Täytyykin ensi viikosta käydä tuolla adventtikirkon kasvisravintolassa ennen kuin muutan Turusta takaisin kotikonnuille Tampereelle. Pitänyt jo pitkään käydä siellä, mutta jostain syystä se on jäänyt. Eliksiirissä on tullut useampaankin otteeseen käytyä, joka on aika hyvä mesta.

    Ajatuksena oli joskus tehdä Turusta samanlainen listaus. Täytyy katsoa kerkeiskö sitä vielä ensi viikon aikana tai sitten jätän sen sun vastuulle. (;

    VastaaPoista
  3. Sitten Kasvisravintola Keidas on hyvä. Opiskelijahinnalla hyvää perusmättöä :) Käyttävät myös mahdollisuuksien mukaan luomua. Aika ehtaa hippimeininkiä ja herttaisia kokkeja :)

    Eliksiiri rokkaa myös! Ja ne pirtelöt ja tuorepuurot ovat edullisia!

    VastaaPoista