sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Hyvästi flunssat.

Syksy on saapunut ja samalla myös niin kovin _mystiset_ syysflunssat. Jatkuva sairastelu on kuitenkin "so last season", joten laitetaan pieni läjä vinkkejä, joilla luot itsellesi hyvän immuniteetin ja hyvin suurella todennäköisyydellä vältät flunssat ja olotilat, joista allaolevassa kuvassa oleva herrasmies kärsii.


Suoliston hyvinvoinnin ylläpito

Aloitetaan tärkeimmästä tekijästä, josta ei juuri puhuta immuniteettia rakentaessa, jos edes muutenkaan. Immuniteetin ja ylipäätään koko terveyden kannalta suoliston hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää. Paula Heinonen opettaa, että 80% immuniteetistamme asuu suolistossamme.

Moni tietää esimerkiksi "terveys"jogurttimainoksissakin hehkutetun Lactobacillus rhamnosus GG:n, joka on suoliston normaaliflooraan kuuluva maitohappobakteeri. Tarvitsemme bakteereja ja oikeastaan olemme bakteereja. Kehossasi on enemmän bakteereja kuin soluja. Itseasiassa katsoessa peiliin näet siis vain läjän bakteereja! Nykyisin ilmassa velloo tietynlainen bakteerikammoisuus, joka mielestäni on yksi osasyy siihen miksi ihmiset sairastelevat, kun kaiken tarvitsee olla steriiliä.

Miten lisätä ruokavalioon luonnollisten symbioottien (probioottien ja prebioottien) lähteitä?

* Hapankaalien, hapankaalimehujen, maitohappobakteeripitoisten juomien (chi- ja borisjuoma, kombucha) ostaminen. Tämä on helpoin tapa, mutta tulee huomattavasti edullisemmaksi tehdä itse näitä juomia.

* Kombucha - volgansieniteen valmistaminen:

http://www.niinhyvaaelamaa.com/kombucha/
http://volgansieni.blogspot.com/

* Kefiirien valmistaminen:

http://archive.aweber.com/uutiskirje-1/IwxcE/t/Jaakkohalmetoja_com_.htm

* Hapatteiden valmistaminen:

Hapatus1 & Hapatus2

* Maitohappobakteerivalmisteiden syöminen.

Markkinoiden paras probioottivalmiste: http://www.iherb.com/Dr-Ohhira-s-Essential-Formulas-Inc-Probiotics-Original-Formula-60-Capsules/3620?at=0

"Normaali probiootti kasvatetaan suojatusti labrassa, pakastekuivataan ja laitetaan vähän inuliinia evääksi kapseliin. Seurauksena on melkoinen "die off rate", eli lukema paljonko bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat sen suuhun, verrattuna valmistushetkeen. Usein tämä on jopa 80%. Saat siis vain 20% "elossa" olevia bakteereita, jotka nekin on koko elämänsä kasvaneet suojatusti, ja ottavat kovaa turpaan suolistosi pahoilta bakteereilta. Apua on näistäkin silti, mutta aika vähän.

Ohhiran probiootti on siis Japanilainen alunperin. Se valmistetaan sekoittamalla 40 eri kasvista, hedelmää, merilevää yms. ravintososeeksi. Tähän istutetaan 12 bakteerikantaa, ja annetaan seoksen fermentoitua 3 VUOTTA. Mitä tapahtuu tässä? Bakteerit kilpailevat kolme vuotta elintilasta ja ajan loputtua jäljellä on vain kovimman luokan hyvät bakteerit. Heikot sortui elon tiellä jne, voittajat jäi. Näitä sinä haluat taistelemaan vatsasi hyvinvoinnin tueksi, et niitä lellittyjä maljassa kasvatettuja kermaperseitä. Ohhira sisältää myös ainutlaatuisen TH10-bakteerin, jolla on kysy tuhota MRSA-sairaalabakteeri jos se suolistossa majailee (sekä streptococcus- , että staphylococcus -sukuinen MRSA)."
- Puhdistamon Joni

* Jos ruoansulatuksen kanssa on vähänkään ongelmia, suosittelen myös tutustumaan ruoansulatusentsyymeihin, joissa myöskin panostaisin laatuun.


                         On monia eri strategioita hyvän immuniteetin luomiseen ;)

D-vitamiini

Kumma juttu, kun syksy tulee ja aurinko ei enää paista niin ihmiset alkavat jostain syystä sairastella. D-vitamiini on keskeinen vitamiini tai pikemmiten hormoni immuniteetin kannalta. Kirjoittelin joskus aiemmin hieman d-vitamiinista. Lue lisää täältä tai sitten täältä.

Pakurikääpä ( + muut lääkinnälliset sienet)

Pakurikääpä on koivujen kyljessä kasvava hiilenmustalahottaja sieni, jolla flunssatapauksia tehokkaasti parantavia ominaisuuksie sekä sen sisältämien yhdisteiden tiedetään toimivan voimakkaina antioksidantteina.

Lue pakurikäävästä, sen keräämisestä, käytöstä jne. lisää -> http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/?p=11

Muita yleisimpiä länsimaissa ja Aasiassa käytettyjä lääkinnällisiä sieniä ovat shiitake, reishi, cordyceps ja maitake. Näistä tarkemmin ehkä sitten toisella kertaa lisää.

Luomuvalkosipuli

Luonnon oma antiobiootti, joka mm. estää vilustumista ja hillitsee bakteerien, hiivojen, sienten ja virusten kasvua.

Luomutuoreinkivääri

Inkivääriä on tunnetusti käytetty vilustumiseen ja myös vatsavaivoihin sekä pahoinvointiin.

Luomumausteet

Cayanne- ja mustapippuri, chili, kurkuma, curry..
Vahvat mausteet toimivat tulehduksia vastaan.

Kylmäpuristettu luomukookosöljy

Kookosöljyn sisältämät antiviruksiset-, antibakteeriset- ja sieniä tuhoavat saturoidut rasvahapot taistelevat viruksia, bakteereja ja sieniä vastaan. Sisältää keskipitkäketjuisia rasvahappoja, jotka tukevat immunijärjestelmän toimintaa, kilpirauhasta, hermostoa, ihoa ja tarjoavat nopeaa energiaa.

Suosi lähi- ja luomuruokaa. Syö paljon lehtivihreää.

Älä kuormita kehoa turhilla myrkyillä. Vihreä alkalisoi kehoa, jossa taudeille ei ole sijaa.

Syvähengitykset

Happi on pahin virusten ja bakteerien vihollinen.

Liikunta, ravistelu, hyppiminen, päälläseisonta, trampoliinilla pomppiminen jne.

Muunmuassa edesauttaa lymfakiertoa.

Lepo, rentoutuminen, riittävästi unta

Hormonitoiminnan tasapainottaminen.

BE HEALTHY!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti